Συνταγές
Αν είσαι νηστικός.. μην δεις το παρακάτω βίντεο – απίθανος μουσακάς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτός είναι ο καλύτερος μουσακάς στον κόσμο..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης
Υλικά
2 πατάτες βρασμένες
ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
1 μεγάλη μελιτζάνα ή 2 μικρές
3 πρέζες ζάχαρι
1 κ.τ.γ κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
πελτές τομάτας
κιμάς
ντομάτα κονκασέ
βούτυρο
αλεύρι
γάλα
τριμμένο τυρί
3 κρόκους
τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βράζοντας τις πατάτες. Μετά το βράσιμο, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε 2 έως 3 κ.τ.σ λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Τηγανίζουμε τις ροδέλες έως ότου πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανές.
Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, το απλώνουμε με τα χέρια μας στο εσωτερικό του και ρίχνουμε τις πατάτες.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά προσθέτοντας ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.
Στρώνουμε τις ροδέλες από τις πατάτες καλά στο ταψί.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Μόλις τα κρεμμύδια καραμελώσουν τα αδειάζουμε επάνω από τη στρώση με τις πατάτες.
Ξαναβάζουμε πίσω στη φωτιά το τηγάνι προσθέτοντας πάλι ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να τηγανιστούν, και να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες στο ταψί λίγο θυμάρι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και κατόπιν αδειάζουμε τα κολοκυθάκια, τα οποία απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και αφήνουμε να πάρουν χρώμα, και στις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι επάνω από τα υλικά στο ταψί.
Οταν οι μελιζάνες είναι έτοιμες, τις απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι, δύο κουταλιές της σούπας είναι αρκετές.
Κόβουμε σε φέτες το δεύτερο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε κατόπιν μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 3 πρέζες ζάχαρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 κ.τ.γ κανέλα, τον πελτέ της τομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά στο τηγάνι και τον πιέζουμε με το κουτάλι να καθήσει και να ψηθεί καλά, ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Οταν τα υλικά ψηθούν καλά τα σβήνουμε με τον χυμό της τομάτας, τον οποίο αφού ρίξουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνουμε για 10 έως 15 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά από τη σάλτσα.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε λίγο και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και όταν απορροφηθεί η πρώτη δόση του γάλακτος προσθέτουμε την επόμενη. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται να γίνει 7 έως 8 φορές, ανακατεύοντας ώστε να μην υπάρχουν γρομπαλάκια από τα υλικά.
Ετσι, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ που θα χρειαστούμε για το φαγητό. Οταν θα αρχίσει το μίγμα να βράσει, η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι τα υλικά στο τηγάνι με τον κιμά και ανακατεύουμε.
Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε το τυρί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι έως ότου να λιώσει καλά το τυρί. Στη συνέχεια, και αφού η μπεσαμέλ έχει κρυώσει λίγο, προσθέτουμε και τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο επάνω από την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου 200 γραμμάρια μπεσαμέλ επάνω από τον κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τώρα το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ στο ταψί και με τη μαρίζ την απλώνουμε.
Με τον τρίφτη, πασπαλίζουμε την μπεσαμέλ με λίγο τυρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά.
Μετά από αυτό τον χρόνο ψησίματος, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για περίπου 1 ώρα οπωσδήποτε αλλιώς το φαγητό δεν κόβεται καλά.
Η συνταγή έχει ολοκληρωθεί. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια με το μαχαίρι.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα ο μουσακάς σας είναι έτοιμος για απόλαυση!
Δείτε όλη την διαδικασία με αναλυτικά βήματα στο παρακάτω βίντεο :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης – Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο !