Γλυκα
Δοκιμάστε αυτό το ανατολίτικο εκμέκ και είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψετε !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Καταπληκτικό σούπερ γλυκό! Ανατολίτικο εκμέκ με Λιβανέζικη Κρέμα Όνειρο και τσουρέκι σούπερ
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
7 έως 8 φέτες τσουρεκιού
90 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
για το σιρόπι
430 γρ. ζάχαρη
260 γρ. νερό
2 έως 3 σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
ένα ξυλάκι κανέλα
για την κρέμα
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού Κόρν Φλάουερ
μαστίχα Χίου τριμμένη ή 25 γρ. ροδόνερο
2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού
για τη σαντιγύ
950 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
για το στόλισμα
καβουρδισμένα αμύγδαλα και φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε λίγη μαργαρίνη ή λιωμένο βούτυρο σε ένα ταψάκι περίπου 30 εκατοστών και τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού χωρίς να αφήσουμε κενά στο ταψί.
Απλώνουμε επάνω από τις φέτες του τσουρεκιού, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ή την μαργαρίνη. Κατόπιν πασπαλίζουμε με κανέλα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά έως ότου οι φέτες να πάρουν χρώμα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού. Βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρι, λίγη κανέλα, τις σταγόνες πικραμύγδαλο. Οταν πάρει βράση το νερό, συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 4 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και με μία κουτάλα σιροπιάζουμε με το σιρόπι να είναι ζεστό.
Κατόπιν, το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Προχωράμε στην παρασκευή της κρέμας. Στην κατσαρόλα, βάζουμε τα υλικά για την κρέμα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πήξει. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και την στρώνουμε.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά η κρέμα και τότε φτιάχνουμε την σαντιγύ με κρέμα γάλακτος χτυπώντας την με το μίξερ. Βάζουμε την σαντιγύ στο κορνέ και βάζουμε ποσότητα από αυτή ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και φιλέ.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για ” εκμέκ “
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT