Συνταγές
Αγαπημένοι λουκουμάδες παραλίας – καταπληκτικοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
-200 ml ζεστό γάλα
-40 γρ ζάχαρη
-7g ξηρή μαγιά
– λίγο αλάτι
-1 αυγό
-40g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 βανίλια και ξύσμα άπω ένα λεμόνι
Για τηγάνισμα
-300-400ml λάδι
Για διακόσμηση
-κρυσταλλική ζάχαρη
-ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με μια σύρμα μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.
Πάνω από το ληφθέν μείγμα βάζουμε αλεύρι αναμεμιγμένο με αλάτι, αυγό και βούτυρο.
Τώρα που έχουμε βάλει όλα τα συστατικά, αρχίζουμε να ζυμώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Από αυτό σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ένα σκεπαστό μπολ για 50 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.Τα διαμορφωμένα ντόνατς τοποθετούνται στον αλευρωμένο πάγκο, σκεπάζονται με πλαστική μεμβράνη και αφήνονται να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι ή σε κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.
Τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να τηγανιστούν ομοιόμορφα και μετά τα βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα που θα βοηθήσει να απορροφηθεί το περιττό λάδι.Δίνουμε τους λουκουμάδες με κρυσταλλική ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη και μπορούμε να τους σερβίρουμε
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.