Συνταγές
Αγαπημένη κρεμ μπρουλέ με ζαχαρούχο για σίγουρη επιτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”.
Υλικά
250 γρ. γάλα
250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 βανιλλίνες
3 κρόκους αυγών
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ζάχαρη κρυσταλλική + λίγο ζαχαρούχο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις τα γάλατα και το κορν φλάουρ και ανακατεύεις καλα. Βάζεις σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύεις συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να δένει βγάζεις από την φωτιά. Εκτός φωτιάς βάζεις τις βανιλλίνες και εναν έναν τους κρόκους. Ανακατεύεις καλα. Τέλος βάζεις το ξύσμα και το βούτυρο.
Μοιράζεις σε τρία πυρίμαχα μπολάκια. Βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 170°C. Βγάζεις από τον φούρνο.
Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο, και θέλεις να σερβίρεις βάζεις μια κουταλιά του γλυκού ζαχαρούχο πάνω από την κρέμα και μια λεπτή στρώση ζάχαρη. Καις με φλόγιστρο αλλά αν δεν έχεις βάζεις στο γκριλ στο φούρνο στους 200°C μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη καλά.
Απλά να ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις εκείνη την ώρα για να είναι τραγανό
Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”.