Συνταγές
Αγαπημένα σπιτικά σοκολατάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά́:
200 γρ. καρύδια
500 γρ. Κέικ ή μπισκότα πτι μπερ
240 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
20 γρ. κονιάκ
30 γρ. κακάο
700 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 κ.σ. μελί
2 κ.γ. κοφτό́ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά́ μέχρι να λιώσει.
Στο μουρλοί βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά́ να μείνουν κάποια κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα του μουρλοί σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μελί. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά́.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ωχρά να παγώσει. Κάνουμε μικρά́ μπαλάκια και τα βάζουμε λίγή ωχρά στην κατάψυξη να παγώσουν για να μπορέσουμε να τα τυλίξουμε με σοκολάτα.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μια τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Από́ τη στιγμή́ που τα σοκολατάκια είναι παγωμένα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί́ η κουβερτούρα αμέσως. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”