Συνταγές
Έτοιμη και η δική μας βασιλόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
125 γρ βουτηρο λιωμένο
30 ml ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1 βανιλια
10 γρ μπέικιν
250 αλέυρι γ.ο.χ
1 κ.γ γαρύφαλλο
1κ.γ κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ καρυδια αλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν προσθέτουμε το βούτυρο το λάδι τον χυμό την βανίλια το ξύσμα την κανέλα το γαρυφαλλο και σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατευω
Ψήνουμε σε βουτηρομένη φόρμα 26 εκ στους 170 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Για την γκαναζ
1 κουβερτούρα 200 γρ
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ βουτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρι ανακάτεψα όλα τα υλικά άφησα να γίνει χλιαρη και έστρωσα από επάνω
Για τα γράμματα χρησιμοποίηουμε ζάχαρη άχνη με λίγες σταγόνες χυμό πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κέικ αλλά και ατομικά μάφιν για να τα παίρνεις πάντα μαζί σου.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά και ζάχαρη να αφρατεψουν. Ρίχνουμε το λάδι , γιαούρτι, βανίλιες, ξύσμα και τέλος το αλεύρι. 180 αέρα για 1 ώρα περίπου.
χώριζουμε το μείγμα και ανακάτευουμε 2 κουταλιές κακάο.
Τα ατομικά μαφιν βαζουμε χαρτάκια πρόσθετουμε μία κουταλιά άσπρο μείγμα , λίγο Μερέντα στο κεντρο καί σκέπαζουμε με άλλη μια κουταλιά άσπρο μείγμα από πάνω
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.