Συνταγές
Έξτρα γευστικοί κολοκυθοκεφτέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1μιση με 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα τριμμένη και στραγγισμένη
1 Κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμυδάκια χλωρά
Μαϊντανό
Μάραθο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο εμείς νομίζουμε για να μαζευτούν τα υλικά και να πλαστουν.
Η ποσότητα των υλικών είναι σχετική, όσο ταιριάζει στις γεύσεις του καθενός, μπορεί να θέλετε λιγότερο να βάλετε, ή περισσότερο.
Αυτό που προσέχουμε είναι το αλάτι και το πιπέρι να το βάζουμε λίγο λίγο για να μην γίνουν αλμυρά και καυτερά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε εξωτερικα την κολοκύθα για τυχόν χώμα την κόβουμε σε κομμάτια και την καθαρίζουμε από την φλούδα, κόβουμε και το εσωτερικό ώστε να βγάλουμε τα σπόρια και την τρίβουμε στον τρίφτη.
Ρίχνουμε αλάτι το ανακατεύουμε να πάει παντού και το αφήνουμε στο σουρωτήρι μερικές ώρες να στραγγίξει, κατόπιν παίρνουμε μια ποσότητα στις χούφτες μου το σφίγγω ώστε να βγάλει τα περισσότερα υγρά.
Πλένουμε όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβω καθώς το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη προσθέτω αλάτι, πιπέρι το αλεύρι και ζυμώνω, δοκιμάζω όπως σας είπα παραπάνω και προσθέτουμε ότι χρειάζεται.
Πλάθουμε κεφτέδες όπως με τον κιμά τα περναμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιολαδο σε σιγανή φωτιά ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα.
Καλό είναι όταν τα ζυμωσουμε να τα αφήσουμε κάποια ώρα να αναμιχθούν οι γεύσεις τους.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.