Συνταγές
Ένα ταπεινό κέικ λοιπόν έτσι για να έχουμε συνοδεία με το πρωινό μας καφεδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα ταπεινό κέικ λοιπόν έτσι για να έχουμε συνοδεία με το πρωινό μας καφεδάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά 200ml ηλιέλαιο με 380γρ ζάχαρη ρίχνουμε 4 αυγά, 250ml γάλα (εγώ έβαλα 200ml εβαπορέ με 50ml νερό) 2 βανίλιες γιατί το θέλουμε αρωματικό και 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Περνούμε λίγο από το μείγμα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο και 2 κουταλιές γάλα… για το σχέδιο
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τη μισή ποσότητα από το άσπρο μείγμα προσθέτουμε το σοκολατένιο και την υπόλοιπη ποσότητα του άσπρου
ψήνουμε στους 170⁰C στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 1ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για φανταστικό κέικ, εντυπωσιακό, έξτρα μυρωδάτο με λικέρ μέντας
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά εκτός ψυγείου
150 γρ ζάχαρη
125 γρ γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστο
120 μλ αραβοσιτελαιο
150 μλ λικέρ μέντας
2 φακελάκια πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
50 γρ ινδοκαρυδο
300 γρ αλεύρι φαριναπ κοσκινισμένο
16 γρ μπεικιν παουντερ
Επάλειψη 3 κσ Μερέντα στο τέλος πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ τα υλικά ένα ένα όπως είναι γραμμένα με την σειρά πρώτα αυγά έπειτα ζάχαρη κτλ βάζουμε σε ταψί 22 η 24 εκ αφού έχουμε καλύψει τον πάτο με λαδόκολλα και τα τοιχώματα με αραβοσιτελαιο
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 β για μια ώρα περίπου δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αφήνουμε να κρυώσει βάζουμε σε πιατέλα βγάζουμε την λαδόκολλα αλείφουμε την επιφάνεια με την Μερέντα πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.