Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντοματίνια
- θυμάρι + 2 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ½ φλ. τσαγιού ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- πιπέρι – λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ζάχαρη και ο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30 λ στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά με σύρμα ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, το το αλεύρι, το μπέικιν, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, ισιώνουμε την επιφάνειά του, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό.
Προαιρετικά χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής άλεσης.
Πηγή:εδώ