Γλυκα
Ένα απλό και δροσερό γλυκό κεράσι, γι’ αυτές τις ζεστές μέρες που περνάμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 λίτρο χυμό κεράσς, 1 ποτήρι ζάχαρη, 3/4 του ποτηριού νισεστε
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε το μισό χυμό, προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά να διαλυθεί
Προσθέτουμε το νισεστε, και τον υπόλοιπο χυμό, και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, να μη σβωλιασει
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε το μείγμα, σε φορμα σιλικόνης, που έχουμε βρέξει το εσωτερικό της με παγωμένο νερό, να πάει παντου
Βαζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μεχρι να πήξει
Αδειάζουμε προσεχτικά σε πιατέλα, να μη μας χαλάσει, και σερβίρουμε με κεράσια
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για απίθανο Τσίζκεϊκ με πλούσια σάλτσα κεράσι!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
2 πακετα πτι μπερ παπαδοπουλου θρυματισμενα στο μίξερ
1/2 πλακα βιταμ λιωμενο
2 κουτια τυρι κρεμα φιλαδελφεια
1 κουτι φυτικη κρεμα μορφατ
ζαχαρη αχνη οσο γλυκο εσεις το θελετε,εγω εβαλα μια κουπα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω το μπισκοτο με το λιωμενω βιταμ,Σημειωση: πρεπει να ειναι καλα βρεγμενο το μπισκοτο αν δειτε συμπληρωστε και αλλο βιταμ, στρώστε ομοιόμορφα το μπισκοτο σε ταψι η μεσαιο τσερκι
Χτυπηστε το τυρι με την κρεμα και τη ζαχαρη αχνη 10 λεπτα στο μιξερ δοκιμάστε ποσο γλυκο το θελετε και αν ειναι συμπληρωστε και αλλη ζαχαρη
Στρωστε επανω στο μπισκοτο και προσθεστε μαρμελάδα κερασι το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλα..!!
Για να πηξη η μαρμελαδα βαλτε την σε κατσαρολακι με δυο κουταλιες κορν φλαουρ κ ανακατεψτε μεχρι να γινει σαν τζελ…..αν το κερασι σας ειναι κονσερβα με ολόκληρα κερασια μεσα προσθεστε κ δυο κουταλιες ζαχαρη αχνη !!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.