Συνταγές
Ένα αλμυρό cheesecake που θα ξετρελάνει τους πάντες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”
ΥΛΙΚΑ
Για Τη βάση :
150 γρ Παξιμάδια κριθαρενια περασμένα στο μουλτι
150 γρ Βούτυρο (ή λάδι καρύδας για πιο υγιεινό)
Αλάτι πιπέρι Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα θρυμματισμενα Παξιμάδια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσερκι σε μια πιατέλα και αδειάζουμε το μείγμα. πατάμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για την κρέμα :
Τυρί φέτα
Γιαούρτι στραγγιστό
Πιπέρι
Ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματιζουμε με τα χέρια τη φέτα προσθέτουμε λίγο γιαούρτι (τόσο ώστε να γίνει κρέμα) και το ξύσμα. Απλωνουμε την κρέμα πάνω από τα παξιμάδια και στρωνουμε με κουτάλι.
ΥΛΙΚΑ
Για Τη σάλτσα ντομάτας :
5-6 ντομάτες
Λίγο πελτε ντομάτας
1 /2 κουτί ντομάτας κονκασε
Πιπέρι, ρίγανη, Βασιλικό
Μια πρέζα ζάχαρη
Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μουλτι και αδειάζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε έως ότου εξατμιστουν όλα τα υγρά τις ντομάτας και μείνει μια πάστα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικης.
Απλωνουμε την σάλτσα ντομάτας πάνω από την άσπρη κρέμα και διακοσμουμε οπως θελουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”