Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.


Υλικά (ταψί 28)

500 γρ. αλεύρι (σκληρό&μαλακό) σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον προσθέτουμε
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κ σ. ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Αλάτι κατά βούληση
400 γρ. τυρί φέτα (τριμμένη στο χέρι)
Αν θέλουμε στη ζύμη μας προσθέτουμε και μπαχαρικά όπως ρίγανη, αποξηραμένο δυόσμο ή θυμάρι είναι αμιγώς θέμα γούστου

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα το αλεύρι και σχηματίζουμε μια λακκουβίτσα. Προσθέτουμε το λάδι, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε ανακατεύοντας το μείγμα της ζύμης μέχρι να γίνει λεία, ομοιογενής και να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκανίτσας.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τη ζύμη μας και τα πλαϊνά της λεκανίτσας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να αναπαυθεί για 1 ώρα. Κατόπιν αυτού, τοποθετούμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και εν συνεχεία τη ζύμη μας φροντίζοντας να είναι ισόπαχη.

Σκεπάζουμε για μισή ώρα ακόμη με καθαρή πετσέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.