Συνταγές
Τα αγαπάμε και χωρίς αυτά δεν μπορούμε – ροξάκια έτσι για το καλό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodosia Halvatzh – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 μπέικιν
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια η ξυσμα ότι έχετε εγώ έβαλα ξυσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και να μη κολλάει. Θα το δείτε στο χέρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει….χωρίζουμε ένα μικρό μέρος της ζύμης και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας κακάο λίγη κανέλα και τριμμένο καρύδι. Η διαδικασία στα σχόλια.
ΣΙΡΌΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 φέτες πορτοκαλιού η μανταρίνι
7 λεπτά βράσιμο.
Ζεστά ροξακια χλιαρό σιρόπι .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodosia Halvatzh – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αυτά τα Ινδοκαρυδοπιτάκια είναι το κάτι άλλο . . .
Η Συνταγή είναι της κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτήρι νερού ινδοκάρυδο
2 ποτήρια καρύδια
1/2 ποτήρι τρούφα
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι αλεύρι
1 μπεκιν
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
Όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε τα βάζουμε σε χαρτάκια στο ταψί και ψήνουμε 180 βαθμούς περιπου 20-30 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό 2 βανιλιες
Βράσιμο 5 λεπτά.
Τα σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι.
ΓΛΑΣΟ
250 γρ.κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο
Τα λυωνουμε μπεν μαρι και ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.
Τέλος κολλάμε καρύδι στο γλάρο ή φιλέ αμύγδαλο.
Γίνονται πενηντα κομμάτια περίπου.
Η Συνταγή είναι της κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”