Συνταγές
Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Υλικά συνταγής
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Δες άλλη μία συνταγή για εξαιρετικά τυροπιτακια τραγανά και νόστιμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πανεύκολα τυροπιτάκια, τέλεια για το πρωινό μας…
ΥΛΙΚΑ
Φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση:
200γρ. Τυρι φέτα
100γρ. Γραβιέρα Κρήτης
Μπόλικο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 αυγό για τη γέμιση
Και 1 αυγό για το άλειμμα συν σουσάμι….
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε φαρδιές λωρίδες φύλλου…και στη γωνία βάζουμε τα υλικά της γέμισης ανακατεμένα…
Κάνουμε τρίγωνακι μέχρι να τελειώσει το φύλλο…
Βάζουμε σε ταψακι με λαδόκολλα,αλείφουμε με το αυγο και ρίχνουμε και σουσάμι…
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να ροδίσουν στους 190 με 200 βαθμούς….
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τέλος πως σου φαίνεται αυτή η τυρόπιτα με 11 φύλλα εκ των οποίων τα 5 προψημένα!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ
Ταψί 38 εκ
Τυρί κατσικίσιο
Γραβιέρα
Κεφαλογραβιέρα
Μυζήθρα
Αυγά
Μπεσαμέλ
Πιπέρι
Γλυκιά καπνιστή πάπρικα
Για την ζύμη
1000 γρ αλεύρι
480 γρ νερό
30 γρ λάδι
30 γρ ξύδι
20 γρ αλάτι
Για 11 φύλλα των 150 γρ περίπου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προψήνω 5 φύλλα ένα ένα
Ανοίγω 1 κάτω και εξω από το ταψί
1 σε λωρίδες για τον κόθρο
1 ωμό κάτω και πάνω από το πρώτο
Τοποθετώ 2 προψημένα
Βάζω την μισή γέμιση.
Βάζω 2 προψημένα
Τοποθετώ την υπόλοιπη γέμιση
Βάζω 1 προψημένο
Βάζω 3 ωμά επάνω
Χαράζω
Λαδώνω όλα τα φύλλα εκτός του πρώτου και του ταψιού!
Ψήνω στους 180 για 50 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”