Συνταγές
Μπακαλιάρος πλακί σήμερα – Ελάτε να φάμε, δεν υπάρχει αυτό το φαγητό!
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 καρότο χοντρό στα τέσσερα και μετά λεπτά φετάκια, 2 κρεμμύδια ξερά στη μέσα και μετά λεπτά φετάκια, μια κούπα ψιλοκομμένο σέλερι χωρίς φύλλα, σκόρδα ψιλοκομμένα, (κατά βούληση), 300 γρ. τριμμένη ντομάτα, 1 κτσ. κοφτή πελτέ.
Όλα αυτά στο ταψί, αλατίζω και τρίβουμε με το χέρι να μαλακώσουν. Κόβουμε μετά μαϊντανό, ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα μισά στο ταψί στρώνουμε από πάνω πατάτες μισές ροδέλες αλατοπιπερωμένες και από πάνω πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου, πιπέρι φρεσκοτριμμένο σκεπάζω με φέτες ντομάτας και τις αλατίζουμε. Ρίχνουμε λάδι μπόλικο το χρειάζεται.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για μια ωρίτσα.
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πεντανόστιμος Μπακαλιάρος Σκορδαλιά.
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνω φιλέτο μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζω μετά τον διαλύω με ένα πιρούνι τραβώντας να βγάλω το κρέας του.
Το κάνω σαν κεφτεδάκια τα βουτάω μέσα στην κουρκούτι και τα τηγανίζω σε καυτό αραβοσιτέλαιο.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
-500 γρ. αλεύρι
-2 φακελάκια μαγιά
-1 κτσ. ζάχαρη
-χλιαρό νερό όσο πάρε
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3 πατάτες μέτριες βρασμένες, σκόρδο κατά βούληση, 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, ξύδι κατά βούληση, αλάτι. Όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια αλοιφή.
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Όλα μαζί για τον χυλό σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με λίγο νερό μέχρι να γίνει λείος. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει ο χυλός και μετά ανακατεύουμε απαλά και δυο φορές μόνο με ένα κουτάλι να πέσει ο όγκος του χυλού .
Βουτάμε μέσα τον μπακαλιάρο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.