Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη ζυμαρόπιτα Ηπείρου – για όλες τις ώρες
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1/2 φλ λάδι
250 γρ φέτα
50 γρ κεφαλοτύρι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Πιπέρι λίγο αλάτι ανάλογα το τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι να ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το λάδι λιγο αλατι πιπέρι
τέλος το αλεύρι ανακατέυω να γίνει ένας πηχτός χυλός Ρίχνουμε την μισή φέτα το κεφαλοτύρι και ανακατέυουμε . Σε ένα ταψάκι 26×35 εκ βάζω λίγο λάδι
πασπαλίζουμε με 2-3 Κ.σ σιμιγδάλι ψιλό και ρίχνουμε τον χυλό από επάνω σκορπίζουμε λίγο ακόμα σιμιγδαλι και την υπόλοιπη φέτα
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία ιδέα για γλυκά στρογγυλά ζυμαράκια – Σκόουνς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”
Υλικά:
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα σπορέλαιο
½ κούπα γάλα
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε μέσα την μαγιά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά: ζάχαρη, σπορέλαιο, αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρις ότου να μην μπορεί να ανακατευτεί άλλο.
Τότε, βάζουμε το χέρι μας και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα πάγκο λίγο αλεύρι κα παίρνουμε τη μισή ζύμη. Ανοίγουμε με ένα πλάστη ένα χοντρό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους.
Βάζουμε τους κύκλους σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”