Συνταγές
Αρνίσια συκωταριά με σπανάκι – έγινε πολύ νόστιμο
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 συκωταρια αρνισια την κοβουμε σε κομματια κ την ζεματιζουμε την πλενω καλα να φυγει ο αφρος
μετα την τσιγαριζουμε σε ελαιόλαδο με 1 ξερο κρεμυδι κ σβηνουμε με λιγο κρασι
βαζουμε αλατι πιπερι λιγο νερο κ την βραζουμε περιπου μιση ωρα
μετα ριχνουμε το σπανακι φρεσκα κρεμυδακια μαϊντανο δυοσμο λιγο ανηθο κ λιγο ρυζι κ χυμο ντοματας
βραζουμε ακομη λιγο να φουσκωσει το ρυζάκι στο τελος ριχνουμε λεμονι
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αρνίσιο μπούτι στο φούρνο.
Υλικά
1 αρνί μπούτι
Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κουτ.γλ. κόλιανδρο
2 κουτ.γλ. κύμινο
1 κουτ.γλ. πάπρικα
Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
Βήμα 2
Περιχύνουμε το αρνί με το μείγμα
Βήμα 3
Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
Βήμα 4
Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 2 ώρες περίπου
Βήμα 5
Το αρνί μπούτι στο φούρνο είναι έτοιμο!
Tips
Πρόσθεσε και λίγο κουρκουμά
Μπορείς να προσθέσεις σαφράν