Συνταγές
Xριστουγεννιάτικο γλυκό της Αλσατίας – Kugelhupf
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
500 γρ αλεύρι,
6 γρ ξηρή μαγιά,
120 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
180 ml γάλα,
2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο,
ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
5 γρ αλάτι,
150 γρ μαλακό βουτυρο,
150 γρ μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια η νηφάδες
80 γρ κόντιτα πορτοκαλιού η φλούδες απο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
άχνη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Τρίβουμε την σοκολάτα ή αν εχουμε νιφάδες τις τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να προστεθούν στο μείγμα μας. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα, το μέλι και την μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήστε την μαγιά να φουσκώσει για λίγα λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη προσθέτουμε το ξύσμα το ρούμι
τέλος το μαλακό βούτυρο που το ρίχνουμε λίγο κάθε φορά και το αλάτι, δουλεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη την οποία τοποθετούμε σε επιφάνεια εργασίας, και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Κατόπιν την ξεφουσκώνουμε, προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα η τις νηφάδες το ζαχαρωμένο πορτοκάλι που έχουμε κόψει κυβακια, και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα προαιρετικα γύρω γύρω αμύγδαλα καβουρντισμένα ρίχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε όπως προηγουμένως να φουσκώσει για μιάμιση περίπου ώρα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
*Μπορούμε να βάλουμε κόντιτα πορτοκαλιού η φλούδες απο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.