Συνταγές
Τι θα ήταν το πρωινό της Κυριακής χωρίς αυτό το υπέροχο κέικ με μαγιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
500 g αλεύρι,
6 g ξηρή μαγιά,
120 g ζάχαρης,
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
180 ml γάλα,
2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο,
ξύσμα λεμονιού,
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
5 g αλάτι,
150 g μαλακό βουτυρο,
150 g μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια η νηφάδες
80 g ζαχαρωμένο πορτοκάλι,
ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση
Τρίβουμε την σοκολάτα ή αν εχουμε νηφάδες τις τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να προστεθούν στο μείγμα μας. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα, το μέλι και την μαγιά.
Ανακατεύουμε και αφήστε την μαγιά να φουσκώσει για λίγα λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη προσθέτουμε το ξύσμα το ρούμι και τέλος το μαλακό βούτυρο που το ρίχνουμε λίγο κάθε φορά και το αλάτι, δουλεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη την οποία τοποθετούμε σε επιφάνεια εργασίας, και την ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Κατόπιν την ξεφουσκώνουμε, προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα η τις νηφάδες το ζαχαρωμένο πορτοκάλι που έχουμε κόψει κυβακια, και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τη ζύμη και την αφήνουμε όπως προηγουμένως να φουσκώσει για μιάμιση περίπου ώρα. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”