Συνταγές
Super Αφράτη Πίτσα στο ταψί με την μέθοδο Poolish
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οι πίτσες που ψήνονται στα συνηθισμένα ταψιά στους οικιακούς φούρνους δεν είναι τόσο αφράτες γιατί είναι αναγκασμένες να μείνουν για αρκετή ώρα (πάνω από 10 λεπτά) στον φούρνο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξατμίζεται αρκετή υγρασία από την ζύμη και να γίνεται η πίτσα μας στεγνή.
Η συνταγή είναι από το κανάλι PizzaChefArgy
Το μυστικό για να κάνουμε σούπερ αφράτη την πίτσα μας και μαλακή είναι το Poolish, που λειτουργεί σαν προζύμι δίνοντας μοναδική υφή και αρώματα στην πίτσα μας κάνοντας την ταυτόχρονα εξαιρετικά αφράτη!
Προετοιμασία Poolish
Υλικά
310 γρ αλεύρι
310 ml νερό
4 γρ ξηρή μαγιά
Τοποθετούμε το νερό σε ένα τάπερ η ένα μπωλ. Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο νερό ανακατεύοντας. Μετά από ελάχιστα λεπτά μόλις γίνει κρεμώδες το μίγμα μας σκεπάζουμε και σημειώνουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για δυο ώρες και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 24 ώρες.
Προετοιμασία ζύμης
Υλικά
Poolish 620 gr
Αλεύρι 170 γρ
Αλάτι 15 γρ
Ελαιόλαδο 20 ml
• Το Poolish το βγάζουμε από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν κάνουμε την ζύμη της πίτσας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσουμε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του.
• Ζυμώνουμε το Poolish με την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι.
• Στην συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι μας και ζυμώνουμε για άλλα 7-8 λεπτά
• Ύστερα από 12-13 λεπτά συνολικού ζυμώματος βάζουμε και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
• Μόλις σχηματιστεί η μπάλα μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα ζυμώνοντας την ελάχιστα και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσουμε περισσότερο αέρα στο εσωτερικό της ζύμης.
• Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την τοποθετούμε σε ένα μπωλ με λίγο ελαιόλαδο από κάτω και την αφήνουμε σκεπασμένη για 3 ώρες εκτός ψυγείου.
Υλικά Πίτσας
300ml σάλτσα ντομάτας
200γρ mozzarella
150γρ gouda
12 φέτες σαλάμι αέρος
14 ντοματίνια
ρόκα
Εκτέλεση συνταγής
• Ανοίγουμε την πίτσα μας με καλαμποκάλευρο και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού μας με λίγο ελαιόλαδο
• Βάζουμε την ζύμη μας με την σάλτσα και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτσα στο κάτω μέρος του φούρνου για 8-10 λεπτά (πάνω κάτω αντίσταση στο μέγιστο της θερμοκρασίας). Αφού τσεκάρουμε ότι η πίτσα μας ψήθηκε από κάτω την βγάζουμε και προσθέτουμε στην επιφάνεια της τα υπόλοιπα υλικά μας.
• Την τοποθετούμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου και ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας και να αποκτήσει το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα η ζύμη μας.
• Τέλος προσθέτουμε την ρόκα
Η πίτσα μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι PizzaChefArgy για να μην χάνεις καμία καινούρια συνταγή!