Connect with us

Γλυκα

Red velvet βελούδινο κέικ με υπέροχο κόκκινο χρώμα στο παντεσπάνι και μοναδική κρέμα

Προετοιμασία: Για το κέικ 30 λεπτά και άλλα 20-30 το ψήσιμο. Κάντε την επικάλυψη όσο ψήνονται τα 3 παντεσπάνια του κέικ και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελεώς. Όλα τα υλικά για το κέικ πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μπορείτε να κάνετε το Red Velvet κέικ σε 2 ή 3 ή 4 […]

Published

on

red velvet cake 1.4

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Προετοιμασία: Για το κέικ 30 λεπτά και άλλα 20-30 το ψήσιμο. Κάντε την επικάλυψη όσο ψήνονται τα 3 παντεσπάνια του κέικ και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελεώς. Όλα τα υλικά για το κέικ πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μπορείτε να κάνετε το Red Velvet κέικ σε 2 ή 3 ή 4 στρώσεις. Θα χρειαστείτε ισάριθμες φόρμες-ταψάκια 20 εκατ. περίπου. Αν κάνετε 4 στρώσεις, μοιράστε το μίγμα σε δύο φόρμες και κόψτε οριζόντια κάθε ψημένο παντεσπάνι στα δύο. Αυξήστε επίσης την κρέμα κατά μισή δόση.

Μπορείτε ακόμη, να το κάνετε νωρίτερα (ή/και την προηγουμένη), τουλάχιστον μέχρι το στάδιο της σύνθεσης (βλ. συνταγή πιο κάτω) αφήνοντας την επικάλυψη και το κέικ να είναι κρύα στο ψυγείο ή/και να το ολοκληρώσετε. Αν διατηρήσετε τα παντεσπάνια εκτός ψυγείο, τυλίξτε τα σε διαφανή μεμβράνη. Ελαφρώς σύνθετη αλλά μάλλον εύκολη συνταγή. Όχι πολύ γρήγορη. Ακολουθήστε τα βήματα και τις αναλυτικές οδηγίες.

Υλικά (για 8-10 άτομα – κέικ διαμ. 20 εκατ. με 3 στρώσεις)
• 125 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου συν 2 κ.σ. για το άλειμμα των μικρών ταψιών
• 30-40 γρ. κακάο κοσκινισμένο χωρισμένο στα δύο
• 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (ή από 200-250 γραμ. ανάλογα με τα γούστα σε γλυκύτητα)
• 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
• ξύσμα από 1 στικάκι βανίλιας ή 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
• 2-3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (λιγότερο αν είναι σε πάστα, περισσότερο αν είναι σε υγρό)
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
• 280 γρ. αλεύρι Barilla 00 (από μαλακό σιτάρι, για όλες τις χρήσεις) κοσκινισμένο
• 230 ml ξινόγαλα (ή γάλα στο οποίο προσθέτετε 1 κ.σ. ξίδι ή λεμόνι)
• 1 κ.σ. λευκό ξίδι

για την επικάλυψη τυροκρέμας (cream cheese frosting)
• 450 γρ. τυρί κρέμα
• ½ φλ. βούτυρο ανάλατο (125 ml)
• 1 φλ. ζάχαρη άχνη (250 ml)
• 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C.

Ετοιμάζετε τις φόρμες: Αλείφετε τα ταψάκια με βούτυρο και πασπαλίζετε με το μισό κακάο (κοσκινισμένο). Αφαιρείτε όσο περισσεύει, βάζοντάς το στο επόμενο ταψάκι.
Κοσκινίζετε όλα τα στεγνά υλικά σε 1 μπολ (αλεύρι, αλάτι, μπέικιν). Ανακατεύετε και κρατάτε χωριστά.

Κάνετε το μείγμα για red velvet κέικ: Στο μίξερ (επιτραπέζιο ή χειρός) χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να έχετε ένα αφράτο, σχεδόν άσπρο μείγμα σαν πηχτή κρέμα. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά χτυπώντας το πρώτο να ενσωματωθεί πλήρως πριν βάλετε το δεύτερο. Ρίχνετε το υπόλοιπο κακάο ανακατεμένο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Προσθέτετε σταδιακά, εναλλάξ (σε 2-3 φορές) το αλεύρι και το ξινόγαλα, ανακατεύοντας μαλακά (χαμηλή ταχύτητα), να ενσωματώνονται τα υλικά. Ακολούθως, τελευταίο ρίχνετε το ξίδι ανακατεμένο με τη σόδα μαγειρικής. Ανακατεύετε απλώς να ενσωματωθούν, μοιράζετε το μείγμα στις 3 φόρμες ισιώνοντας την επιφάνεια.

Ψήσιμο: Βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 20 – 30 λεπτά (δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα στα 20-25 λεπτά – αν βγαίνει καθαρή, τα παντεσπάνια είναι έτοιμα). Μην ψήσετε πάνω από 30′ -δεν πρέπει το κέικ να στεγνώσει. Αποσύρετε, αφήστε 5-6 λεπτά να κρυώσουν και αναποδογυρίστε σε σχάρα. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

Μεταφέρετε σε λαδόκολλα. Αν τα 3 παντεσπάνια διαφέρουν (έστω και λίγο) στο μέγεθος, χρησιμοποιήστε ένα μπολ ή ένα πιάτο διαμ. 19-20 εκατ. για να τα κόψετε περιμετρικά σε ίδιους κύκλους. Κρατήστε τα περισσεύματα και κάντε τα τρίμματα.

Ετοιμάστε την γλυκιά επικάλυψη τυροκρέμας – cream cheese frosting: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν (3-4 λεπτά). Προσθέστε τη ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατέψτε καλά. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσετε το μείγμα.

Σύνθεση: Διαλέξτε το σκεύος που θα τοποθετήσετε το red velvet κέικ σας. Κόψτε 3 ή 4 λωρίδες λαδόκολλας και τοποθετήστε τις στη βάση του σκεύους και προς την περίμετρο του κέικ, αφήνοντας κενό στο κέντρο. Έτσι, το σκεύος δεν θα λερωθεί όσο δουλεύετε, και στο τέλος θα μπορείτε να τις τραβήξετε. Βάλτε στο (κενό) κέντρο τους 1 κ.σ. από το γλάσο τυροκρέμας και τοποθετήστε επάνω την 1η βάση κόκκινο παντεσπάνι.
Προσθέστε 1 στρώση τυροκρέμας (σε ποσότητα κάτι λιγότερο από το 1/4) και ισιώστε να πάει παντού χωρίς να πιέζετε υπερβολικά.

Βάλτε το επόμενο στρώμα κέικ και το άλλο 1/4 κρέμας με τον ίδιο τρόπο. Προσθέστε το τελευταίο κέικ και λίγη κρέμα επικάλυψης, και με σπάτουλα ισιώστε την κρεμώδη επικάλυψη στην περίμετρο και στην επιφάνεια.
Σημείωση: Σ’ αυτό το σημείο μπορείτε ήδη να βάλετε το μισοέτοιμο red velvet κέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και περισσότερο, αν σας βολεύει.

Ολοκλήρωση: Βάλτε τα 2/3 της κρέμας που έχετε στην επιφάνεια και το υπόλοιπο στην περίμετρο. Ισιώστε με σπάτουλα. Στη φωτό χρησιμοποιήθηκε τροχός, που βοηθάει πολύ στην ομοιομορφία του αποτελέσματος. Αν δεν έχετε, απλώστε κατά το δυνατόν ομοιόμορφα περιστρέφοντας το σκεύος και κάνοντας (με σπάτουλα) ίδιας λογικής κινήσεις.
Ανακατέψτε τα τρίμματα (μπορείτε να αναμείξετε και σπασμένους ξηρούς καρπούς, αν θέλετε) και προσθέστε τα στην περίμετρο της επιφάνειας του red velvet κέικ – εδώ βοηθάει η μέθοδος Τζάκσον Πόλοκ …

Σερβίρισμα: Κόψτε το red velvet κέικ σε κομμάτια προσθέτοντας πάνω ή/και στο πλάι του τριμμένη σοκολάτα, έξτρα ξηρούς καρπούς ή κόκκινα φρούτα ή όποιο άλλο υλικό σας φέρει ωραία, κόκκινη έμπνευση

Δείτε περισσότερα : pandespani

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές25 λεπτά ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα4 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές6 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές8 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές9 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version