Συνταγές
Κοτοπιτάκια τρίγωνα με πιπεριές και φέτα!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εξαιρετικά πιτάκια, νοστιμότατα, που αρέσουν πολύ στα παιδιά.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με γαλοπούλα, ενώ αν θέλουμε να αποφύγουμε τη φασαρία, μπορούμε να την κάνουμε και στρωμένη πίτα σε ταψί, διαμέτρου 30 – 32 εκατοστών.
Κοτοπιτάκια τρίγωνα με πιπεριές και φέτα
Υλικά
• 500 γραμ. κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκκαλισμένο
• 500 γραμ. πιπεριές χρωματιστές, διάφορες
• 200 γραμ. φέτα
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
• 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ρίγανη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνι
• ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τα φύλλα
• 2 πακέτα φύλλα κρούστας για πίτες (χοντρά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο, σε μπόλικο, αλατισμένο νερό (αν θέλουμε εντονότερη γεύση, προσθέτουμε 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 πατάτα και λίγο σέλινο).
Το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο, το φυλάμε χωρισμένο σε μερίδες στην κατάψυξη και το χρησιμοποιούμε σε σούπες, ή για ενισχυτικό γεύσης.
Όταν παγώσει λίγο το κοτόπουλο, το ξεκοκκαλίζουμε και το ψιλικόβουμε. (Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο που μας έχει μείνει από άλλο φαγητό).
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το κοτόπουλο και 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και τα σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πιεί τελείως τα υργά του, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη, για 10′ – 15′ να κρυώσει.
Στο μεταξύ, ξεδιπλώνουμε τα φύλλα και όπως είναι, το ένα πάνω στο άλλο, τα κόβουμε κάθετα στα πέντε.
Έπειτα τα σκεπάζουμε, για να μη μας ξεραθούν.
Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Απλώνουμε λίγα – λίγα τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας, τα λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου μία κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τα πιτάκια μας.
Συνεχίζουμε, μέχρι να διπλώσουμε όλα τα πιτάκια.
Κάθε ένα πιτάκι που τυλίγουμε, το τοποθετούμε όρθιο σε ένα δίσκο.
Σε αυτή τη φάση, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη, αν τα βάλουμε σ᾿ ένα μπολ, με καπάκι που κλείνει καλά, χωρίζοντας κάθε στρώση με λαδόκολλα.
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα πιτάκια μας, για 1΄ – 2΄ από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν λίγο και τα σερβίρουμε ζεστά ή ακόμα καλύτερα κρύα.
— Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο, από την προηγούμενη μέρα.