Συνταγές
Coffee time με όλα τα καλούδια
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα:
500ml κρέμα γάλακτος, 500ml γάλα, 1 ζαχαρούχο γάλα, 1 πρέζα αλάτι, 1 βανίλια, 170γρ σιμιγδάλι, 200γρ βούτυρο αγελαδινό
Την βράζουμε κ την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο με διαφάνεια να εφάπτεται πάνω στην κρέμα
Φύλλο:
600γρ δυνατό αλεύρι 60 ml ηλιέλαιο
20γρ αλάτι 10γρ μπέικιν
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 ανοίγουμε αλοίφουμε με μαλακή μαργαρίνη τυλίγουμε σε πούρο, μετά σαλιγκάρι κ το βάζουμε σε σακουλάκι στο ψυγείο για λίγες ώρες
Βγάζουμε την κρέμα κ την χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει.
Ανοίγουμε τα σαλιγκάρια σε δύο φύλλα πολύ λεπτά, χωρίζουμε την κρέμα στα δύο κ τυλίγουμε σε στρογγυλό ή μακρόστενο ανάλογα το ταψάκι μας , λαδώνουμε δύο ταψάκια, τις βάζουμε μέσα κ χαράζουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα
Όταν βγει αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε την μπουγάτσα κ αχνίζουμε
Τσουρέκι vegan με παντζάρι
Προζύμι:
15γρ μαγιά ξηρή ,150ml χλιαρό νερό
1 κ.σ ζάχαρη ,30γρ αλεύρι δυνατό το αφήνουμε να φουσκώσει
Ζύμη:
770γρ δυνατό ,1/4 κ.γ κακουλέ,
1κ.γ μαχλέπι ,1/4 κ.γ. μαστίχα, 200γρ ζάχαρη
1πορτοκάλι (χυμό κ ξύσμα), 150γρ ηλιέλαιο
100γρ πολτοποιημένο βρασμένο παντζάρι
Εκτέλεση
Προσθέτουμε το φουσκωμένο προζύμι, πλάθουμε κ την βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα σκεπασμένη να φουσκώσει
Ψήνουμε στους 160* για 40’περιπου αντιστάσεις
Όταν βγει αφήνουμε να κρυώσει κ περιχύνουμε με γλάσο από άχνη ζάχαρη και λίγο νεράκι
Κουρού τυρι-λουκάνικο
600γρ αλεύρι, 1 ξηρη μαγιά, 1 κουταλιά ζάχαρη
200ml γάλα,200γρ γιαούρτι ,200 γρ βούτυρο λιωμένο ,1κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
Τα περνάμε με αυγό με ένα πινέλο κ ψήνουμε στους 180* μέχρι να πάρουν χρώμα
Καρυδόπιτα
200γρ καρυδόψιχα ,1/2 κγ. γαρίφαλλο, 1 κσ κανέλα, 1 κ.σ κανέλα ,1 κσ μπέικιν ,1 πρεζα αλάτι, 120ml γάλα, 200γρ ζάχαρη ,1βανίλια
360γρ αλεύρι, 4 αυγά
Εκτέλεση
Ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά εκτός από την ζάχαρη. Χωριζουμε τα αυγά σε ασπράδια κ κρόκους .
Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη να ασπρίσουν κ τα ρίχνουμε στα στερεά .
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα κ την ενσωματώνουμε στην ζύμη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170* αέρα κ ψήνουμε
Σιρόπι:
800γρ ζάχαρη, 800γρ νερό , φλούδες από 1 λεμόνι κ 1 ξύλο κανέλας
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.