Συνταγές
Carrot cups cake με αέρινη βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας που θα σας ξετρελάνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 μικρα αυγα, 180 γραμμ λαδι ελαφρυ
350 γραμ καροτα καθαρισμανα ,300 γραμ ζαχαρη, 1 κ.σ. κανελα. 1/2 κ.γλ γαρυφαλο, 1 κ.γλ μοσχοκαρυδο, 1 κ.σ. ξυσμα πορτοκαλιου αποξηραμενο η φρεσκο βαζω παραπανω, 2 κ.γλ μπεικιν ,1/2 κ.γλ σοδα, 400 γραμμ αλευρι που φουσκωνει μονο του
Εκτέλεση
Βαζω τα καροτα το λαδι και τους κροκους στο μπλεντερ. Τα χτυπω να ομογενοποιηθουν, Ριχνω τη σοδα ανακατευω και αφηνω στην ακρη.
Τα ασπραδια τα χτυπω σε μαρεγκα σιγα σιγα ριχνω τη ζαχαρη .
Κοσκινιζω το αλευρι μαζι με τα μπαχαρικα και το μπεικιν .
Με μαριζ ριχνω και ανακατευω μαλακα το αλευρι στο μιγμα καροτου κατοπιν προσθετω τη μαρεγκα με απαλες κινησεις.
Μοιραζω το μιγμα σε φορμες που εχω βαλει μεσα τα χαρτακια για τα κεηκ. Ψηνω 20 λεπτα στον αερα στους 170 βαθμους…δοκιμαζω με οδοντογλυφιδα για το ψησιμο.
Τι χρειαζομαστε για την αερινη βουτυροκρεμα λευκης σοκολατας
250 γραμ. βουτυρο εξαιρετικης ποιοτητας
250 γραμ αχνη ζαχαρη
250 γραμ λευκης σοκολατας
Σε μπεν μαρι λιωνουμε τη σοκολατα
Εκτέλεση
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο να αφρατεψει ενσωματωνουμε την κοσκινισμενη αχνη .
Αδειαζουμε το μιγμα βουτυρου πανω στην σοκολατα απευθειας στο μπεν μαρι …ανακατεουμε συνεχως με σπατουλα μεχρι που να γινει λεια και γυαλιστερη κρεμα…
Ειναι πανετοιμη βγαζουμε το μπεν μαρι στην ακρη την αδειαζουμε σε μπωλ και την αφηνουμε να πεσει λιγο η θερμοκρασια ισα για να σταθεροποιηθει και να μενει το σχεδιο που θελουμε να δωσουμε….ανακατευουμε συχνα για να μην κανει κρουστα.
Μεταφερουμε σε κορνε και στολιζουμε τα κεκακια που ειναι εντελως κρυα φυσικα
Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει να την φτιάξει! Καλή σας απόλαυση..
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”