Συνταγές
Ναι είχα και στο χωριό μου carrot cake – Η εικόνα μιλάει από μόνη της, απλά τελειοοοο!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
200 ml καλαμποκέλαιο
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
Μιάμιση κούπα τριμμένο καρότο
Λίγες σταφίδες που της βάζω ελάχιστο αλεύρι και τις ανακατεύω για να μην καθίσουν στον πάτο της φόρμας
Μισή κούπα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα που το διαλύω μέσα στο καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά εμένα μου αρέσει και το έβαλα)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά
στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά τα καρύδια και τις σταφίδες το καρότο τα ρίχνουμε στο τέλος ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα
εγώ το έβαλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ 28 εκατοστών έψησα στους 180 μέχρι να ψηθεί το κέικ
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω γαλλική συνταγή για το πιο συναρπαστικό Carrot cake.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ριτα Μπαρμπα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε 4 αυγά με 225 γρ ζάχαρη προσθετουμε 300 ml Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι καρότα τριμμένα 150 γρ.καρύδια σταφιδες 1κ.γ.κανέλα 1κ.γ.μπεικιν 1/2 κ.γ σόδα 1/2 κ.γ αλάτι και 300 γρ αλευρι
Το ψηνουμε στους 180 βαθμούς
Για το γλασο χτυπαμε 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ τυρί κρέμα 1 βανιλια 50-70 γρ άχνη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ριτα Μπαρμπα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”