Συνταγές
Φρέσκα αφράτα σπιτικά κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα υγείας. Αξίζει πραγματικά τον κόπο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 γρ φρέσκο γάλα χλιαρό
50 γρ ζάχαρη ( 1/3 φλ. τσαγιού)
10 γρ αλάτι( 1 κ.γ κοφτό)
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο για τη ζυμη
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ βούτυρο lurpak για το τύλιγμα
1 σοκολάτα κουβερτουρα χοντροκομμένη για τη γέμιση..
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα να διαλυθούν και αφήνουμε μισή ωρίτσα περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε ελαφρώς χτυπημένα το αυγό και ξεκινάμε να χτυπάμε με το γάντζο προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι. Στο τέλος ρίχνουμε και τα 50 γρ βούτυρο και χτυπάμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλάει τελείως η ζύμη από τον κάδο και να είναι τσιχλωτη και αφράτη.
Αφήνουμε κλεισμένη καλά με μεμβράνη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζωή μου σε 4 μπαλίτσες και ανοίγουμε 4 δίσκους ίσου μεγέθους.
Χωρίζουμε τα 250 γρ κρύο βούτυρο σε τρία μέρη και με τη βοήθεια του πλάστη μέσα σε μια λαδόκολλα χτυπάμε και ανοίγουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το βούτυρο στο πρώτο δίσκο ζύμης που έχουμε ανοίξει , από πάνω στρώνουμε τον επόμενο δίσκο – το δεύτερο κομμάτι βούτυρο , τον επόμενο δίσκο – βούτυρο και τέλος τον τελευταίο δίσκο ζύμης.
Ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη μου τα δισκάκια με το βούτυρο ενδιαμεσα και κλείνουμε σε φάκελο ( ξεκιναμε από τις άκρες και τυλίγω στη μέση). Βάζουμε τη ζύμη μου σε μεγάλη σακούλα τροφίμων και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε και ανοίγουμε πάλι τη ζύμη μου κάθετα και ξανακλεινουμε σε φάκελο. Αυτή τη διαδικασία θα την κάνουμε άλλη μια φορά. Τέλος ανοίγουμε πάλι το ζυμαρακι μου σε παραλληλόγραμμο και κόβουμε τρίγωνα για να τυλίξουμε τα κρουασάν.
Από τη μεγάλη πλευρά του τριγώνου κάνουμε μια μικρή σχισμή έτσι ώστε τυλίγοντας να εγκλωβιστεί η γέμιση μέσα. Ψήνουμε τα κρουασάν στους 180 βαθμούς σε αεροθερμο για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.