Συνταγές
Αφράτα σπιτικά κρουασάν βουτύρου που λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
400 ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
75 ml σπορελαιο.
4 κ.σ.ζαχαρη
1 κ.σ.αλατι
800 γρ.αλευρι για τσουρεκια
Βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου.
1 κροκο +1κ σ.γαλα για επαλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουνε την μαγια +ζαχαρη στο νερο προσθετουμε το λαδι και τα υπολοιπα υλικα ζημωνουμε καλα η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Αφου φουσκωσει την κοβουμε σε 10 μπαλακια μεγεθους ενος μετριου πορτοκαλιου.Ανοιγουμε με τον πλαστη σε φυλλα μεγεθους ενος πιατου του γλυκου τα βαζουμε το ενα επανω στο αλλο αφου τα βουτηρωσουμε ενδιαμεσα καλα.
Στο τελευταιο δεν βαζουμε βουτηρο απο επανω.Σκεπαζουμε με μεβρανη και τοποθετουμε την ζυμη στην καταψυξη για 1 ωρα.Στην συνεχεια ανοιγουμε ενα μακροστενο φυλλο παχους 2 εκ.Κοβουμε σε τριγωνες λωριδες και τις ρολλαρουμε.
Τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα αφηνουμε 30 λεπτα να φουσκωσουν κανουμε επαλειψη με τον κροκο και ψηνουμε στους 170 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..