Συνταγές
Σαρλότ με φράουλες – Μία τούρτα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
2 συσκ. Σαβαγιάρ (4 πακ.)
500 γρ. Φυτική σαντιγί
1 φακ. Μους βανίλιας
200 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
500 γρ. Φράουλες κομμένες σε ροδελες
1 σιρόπι φράουλας παχυρευστο
1 φλ. Γάλα χλιαρό για τα σαβαγιαρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει… Την αφήνουμε στην άκρη… χτυπάμε το γάλα με την μους για 3-4 λεπτά…
Ρίχνουμε σιγά σιγά και την φυτική σαντιγί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ομογενοποιηθουν… παίρνουμε ένα τσέρκι 26 εκ…
Μέσα στο χλιαρό γάλα διαλύουμε 3 κ.σ. σιρόπι φράουλας… παίρνουμε τα σαβαγιαρ, κόβουμε λίγο τις ακρες για να σταθούν καλύτερα
Βουτάμε την μεριά που θα κοιτάει προς τα μέσα στο τσέρκι και τα τοποθετούμε γυρω γυρω όρθια…
καλύπτουμε και τη βάση και Ρίχνουμε την μισή κρέμα… καλύπτουμε την κρέμα με φράουλες και Ρίχνουμε σιρόπι φράουλας…κάνουμε άλλη μια στρώση με σαβαγιαρ ( τα βουτάμε ολόκληρα στο γαλα) και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα…
Συνεχίζουμε με φράουλες, σιρόπι και γαρνιρουμε με τρίμματα κουβερτουρας…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”