Συνταγές
Τα δικά σας τσουρέκια έγιναν αφράτα και κορδόνατα ;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για 3-4 μεγάλα τσουρέκια
1.250 γρ. αλεύρι για τσουρέκια( η αλεύρι χωριάτικο)
125 γρ.μαγιά νωπή
150 γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. Φρέσκο ανάλατο βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη στεβιας κρυσταλλική
150 γρ. νερό
100 γρ. Χυμό πορτοκαλιού
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κ.γ μαστίχα
2 κ.γ μαχλέπ
Λίγο κακουλέ
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους αυγού για άλλειμμα και λίγο γάλα
Για επικάλυψη φιλέ αμυγδάλου
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την μαγιά με 2 χούφτες αλεύρι 1-2 κουταλιές ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει, χρειάζεται περίπου 1 ώρα.
Στο μπλέντερ αλεθουμε την μαστίχα το μαχλέπι , το κακουλέ και λίγο ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την ζάχαρη την μαργαρίνη το ξύσμα και την σκόνη των μυρωδικών και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η μαργαρίνη(δεν το βράζουμε).
Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μόλις είναι χλιαρό ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Όταν φουσκώσει η μαγιά ρίχνουμε μέσα όλο το αλεύρι και το μίγμα με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε στο μίξερ με το γάντζο.
Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε να χτυπάμε με τον γάντζο για περίπου 5-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Η ζύμη πρέπει να μαζευτεί στο γάντζο, αν δεν μαζευτεί ίσως θέλει 1-2 κουταλιές αλεύρι ακόμα.
Όταν την αφαιρέσετε από το γάντζο θα κολλάει στα χέρια σας λίγο, μην φοβηθείτε.
Αφού έχει γίνει η ζύμη αφήνουμε να φουσκώσει μεσα σε μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς και σκεπαζουμε με διαφάνεια και πετσέτα για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν φουσκώσει, το ξεφουσκώνουμε, χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 300 γρ. και σχηματίζουμε κορδονια κάνουνε ότι σχήμα θέλουμε.
Αφήνουμε τα τσουρέκια σε ζεστό χώρο να φουσκώσουν σκεπασμένα με νάιλον σακούλα για περίπου μια ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο διαλυμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς αέρα για 40 λεπτά και σκεπάζουμε στα μισά του χρόνου με χαρτί ψησηματος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”