Συνταγές
Υπέροχο πιάτο! Τα πιο Αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια είναι εδώ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “Instasuntages”.
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
• 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμνο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
• 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
• 1/3 φλ. ξίδι από κρασί
• 1 αυγό
• 1 κ.γλ. ρίγανη
• 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά, ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας.
Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “Instasuntages”.