Συνταγές
Συγκλονιστική τούρτα σοκολατίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν θα έχεις λόγια.
Αν μπορούσες να βάλεις το χέρι μεσα στην οθόνη, θα την έπαιρνες όλη..
ΥΛΙΚΑ
Σοκολατενιο παντεσπανι
5 αυγα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαριναπ
3 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μιξερ σε δυνατή ταχύτητα τ’αυγα και την ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά μέχρι ν’ασπρισει και να φουσκωσει το μείγμα.. σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και το κακάο….. ανακατεύουμε απαλα με μια σπατουλα…..
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ταψακια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον αέρα στους 180°….
Για το σιροπι
1 κούπα νερο
3/4 της κούπας σιρόπι παχυρευστο σοκολάτας
Τα βάζουμε σ’ενα κατσαρολάκι και τα βράζουμε 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το σιρόπι…
Για την γέμιση
1 φακ. Κρεμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 ml γαλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε στο μίξερ το γαλα με το περιεχομενο του φακέλου για 5 λεπτα μεχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα..
Για την επικάλυψη
1 φακ. Garni με κακάο
200 ml γαλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε το γάλα με την Garni για 5 λεπτα μεχρι να εχουμε μια σφιχτη σαντιγί
Για το γλασσο
1 κουβερτούρα
100 ml γάλα φρέσκο
Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε την σοκολάτα και Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθουν…
Στήσιμο
Παιρνουμε το ενα παντεσπάνι, το σιροπιαζουμε και απλωνουμε την κρέμα σοκολάτας. Απο πανω τοποθετουμε το αλλο παντεσπανι
Το σιροπιαζουμε και απλωνουμε παντου την σαντιγί. Και στα πλαϊνά της τούρτας.
Το στρώνουμε καλά να είναι ομοιόμορφο και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μόλις περάσει η ωρα την βγαζουμε και ριχνουμε το γλασσο …
Γαρνιρουμε με νιφαδες σοκολατας η ότι άλλο μας αρέσει….
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.