Συνταγές
Σοκολατίνα ταψιού – Κυριακή χωρίς γλυκό δεν γίνεται!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πεντεσπανι
8 αυγά 8 κουτ σούπας ζάχαρη 4 κουτ σούπας αλεύρι 4 κουτ σούπας σιμιγδάλι ψιλό 2 κουτ σούπας κακάο 1 κουτ γλυκού μπεικιν 2 βανίλιες 1 σφινοποτηρο κονιάκ
Χτυπάμε αυγά ζάχαρη ως να φουσκώσουν ρίχνω όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα και στο τέλος το κονιάκ γιατί θέλουμε έντονη την γεύση του χωρίζω στα τρία γιατί θέλω τρία πεντεσπανια λεπτά
ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 για 7 με 8 λεπτά (προθερμασμενο φούρνο) σιρόπι 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη 1 1/2 κούπα νερό ως να πάρουν μια βράση κρύο πεντεσπανι ζεστό σιρόπι και σιροπιαζουμε με το κουτάλι σιγά σιγά
Κρέμα
2 μορφατ 1 ζαχαρουχο τα χτυπώ ως να αφρατεψουν και έπειτα ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας κοφτές κακάο και 1 κουβερτουρα 125 γρ λιωμένη σε Μπεν Μαρί και χτυπλαμε πάλι
Κάνουμε την συναρμολόγηση και βάζω ψυγείο
Γκαναζ
100γρ εβαπορε και 180 γρ κουβερτουρα μαζί στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς όταν λιώσει βάζουμε ένα κουτ γλυκού βιταμ το ρίχνω αφού πρώτα κρυώσει λίγο και στολίζουμε με κερασακια!!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.