Συνταγές
Τούρτα Σοκολατίνα με ότι υλικά έχεις στην κουζίνα σου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν αγαπάς πραγματικά την σοκολάτα τότε φτιάξε άμεσα αυτή την υπέροχη τούρτα σοκολατίνα χωρίς δεύτερη σκέψη! Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!
Υλικά
Για τη Βάση
100 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
300 ml γάλα
100 γρ βούτυρο
1 κουβερτούρα γάλακτος
2 πακέτα πτι μπερ
Για τη Κρέμα σοκολάτας
500 ml γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές κακάο
80 γρ κορν φλάουρ
60 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
1 κουβερτούρα γάλακτος
Για τη Γκανάζ
150 γρ κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την βάση του γλυκού μας. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το κακάο και το γάλα να βράσουν για 5 λεπτά.
Έπειτα, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα γάλακτος.
Στη συνέχεια, στα σπασμένα μπισκότα ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι και ανακατεύουμε για να απορροφηθεί από τα μπισκότα.
Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 26 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε και σε γάλα ρίχνουμε τα αυγά, το κακάο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα γάλακτος.
Έπειτα, απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από την βάση με τα μπισκότα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γκανάζ. Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
Τέλος, απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από την κρέμα και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Η σοκολατίνα μας είναι έτοιμη και είναι απλά φανταστική! Καλή επιτυχία!
Δες την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή απόλαυση!