Συνταγές
Λαχταριστό ραβανί με ινδοκαρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Urania Zantioti – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
Υλικά
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι ινδοκαρυδο
1φλυτζάνι αλεύρι
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι γάλα
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
Ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
3 1/2 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
Φλούδες από ένα λεμόνι.
Εκτέλεση
Σε μπωλ χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη,προσθέσουμετο ηλιέλαιο, τα υπόλοιπα στερεά υλικά και το γάλα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμενο ταψί,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς 25-30 λεπτά.
Αφού βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο,βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά,αφαιρούμε τις φλούδες και σιροπιαζουμε σιγά-σιγά με κουτάλι μέχρι να το απορροφήσει το γλυκό όλο.
Πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο και καλά κεράσματα!
Η Συνταγή είναι της κ. Urania Zantioti – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”