Συνταγές
Τέλειο Γλυκό Του Κουταλιού λεμόνι σε ρολάκια – Αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
12 λεμόνια μεγάλα (570 γρ ξυσμένες φλούδες ,48 κομμάτια).
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και τα τρίβουμε με σφουγγάρι και σαπουνάδα ,γιατί το πορώδες εξωτερικό κρατάει σκόνη και βρωμιά. Τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη.
Αφαιρούμε προσεκτικά τις φλούδες από τη σάρκα ,για να μη χαλάσουν.
Στη συνέχεια ,τυλίγουμε τις φλούδες και τις καρφώνουμε μία μία σε ξυλάκια από σουβλάκι.
Τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 5 λεπτά και τ αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα λεμόνια σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό βρύσης.
Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές την ίδια διαδικασία.Δοκιμάζουμε αν ξεπίκρισαν δαγκώνοντας ένα κομματάκι λίγο στην άκρη.Αν όχι τότε αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό
Τους αλλάζουμε το νερό ,δυο με τρεις φορές συνεχόμενες για να κρυώσουν και στη συνέχεια τα αφήνουμε 18 με 24 ώρες ,ή 16 με 18 ώρες αν θέλουμε να είναι πικρούτσικα,αλλάζοντας το νερό μέχρι να ξεπικρίσουν εντελώς.
Αφού ξεπικρίσουν εντελώς,τα αφαιρούμε από τα ξυλάκια ,τα στύβουμε ελαφρά και τ αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 4 με 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα λεμόνια .
Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση ,τα βράζουμε για 15 λεπτά.
Σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε έτσι για 7-8 ώρες περίπου.
Εν συνεχεία συνεχίζουμε τη διαδικασία,βράζοντας το γλυκό μας ,μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Αφού σβήσουμε το μάτι και σταματήσει ο βρασμός,τοποθετούμε το ζεστό γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα ,τα βιδώνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι της κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”