Συνταγές
Νόστιμο μιλφέιγ με αφράτη κρέμα σοκολάτας-βανίλιας και τραγανά φύλλα σφολιάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .
ΥΛΙΚΑ :
2 ΠΑΚΕΤΑ ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
1 κρέμα γάλακτος 330ml
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει σαντιγί
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 γρ. γάλα
125 γρ. ζάχαρη
2 τμχ. αυγά
30 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. κακάο
25 γρ. σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία όλα τα υλικά μαζί, εκτός της σοκολάτας .
Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χοχλάσει και να σφίξει η κρέμα.
Τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
500γρ γάλα
100 γρ ζάχαρη
1 κλωναρακι βανίλιας σχισμενο στη μέση και βγάζοντας τα σποράκια ή ένα μπουκαλάκι ρευστή βανίλια ή 3 σκόνη
1 αυγό
40 γρ κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία όλα τα υλικά μαζί, εκτός του βουτύρου.
Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χοχλάσει και να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε σε πυρέξ σφολιατα και ρίχνουμε τη κρέμα βανίλια. Ξαναβάζουμε σφολιατα και ρίχνουμε τη κρέμα σοκολάτας. Τέλος βάζουμε τη σαντιγί και θρυμματιζουμε σφολιατα και άχνη ζάχαρη.
(Εαν θελετε τη δικη σας σφολιατα)
ΨΗΣΙΜΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Έπειτα, με ένα πιρούνι την τρυπάμε καλά για να μην φουσκώσει πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15 λεπτά και την γυρνάμε ανάποδα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να δούμε ότι έχει στεγνώσει.
Αφού κρυώσει, την κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε και κολλάμε ανά τρία κομμάτια εναλλάξ με την κρύα κρέμα σοκολάτας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε και με μπισκοτα πτι μπερ.
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .