Ορεκτικα
Απίστευτα νόστιμη Λαδένια με σαλάμι αέρος και πιπεριά
ΥΛΙΚΑ Για την ζύμη 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κουτ. γλ. αλάτι 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη 1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγ. χλιαρό νερό Για την γέμιση 5-6 τριμμένες φρέσκες ντομάτες (χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα) 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη κομμένη σε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγ. χλιαρό νερό
Για την γέμιση
5-6 τριμμένες φρέσκες ντομάτες (χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα)
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη κομμένη σε μπαστούνια
10-15 φέτες σαλάμι αέρος, κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα
250γρ. τριμμένη φέτα
1 κουτ. σουπ. αποξηραμένη ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τις τριμμένες ντομάτες σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να φύγουν τα υγρά τους. Ξεκινάτε να ετοιμάζετε την ζύμη. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό και διαλύετε σ’αυτό την μαγιά.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη. Τα προσθέτετε στο μπολ με την μαγιά και αρχίζετε να ζυμώνετε. Δουλεύετε μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή και ελαστική.
Προσθέτετε αν χρειάζεται επιπλέον αλεύρι ή νερό. Τοποθετείτε την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και σκεπάζετε με λαδωμένη μεμβράνη (για να μην κολλήσει όταν θα φουσκώσει). Αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Ξαναζυμώνετε και ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Απλώνετε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ή μοιράζετε σε μικρότερα.
Καλύπτετε την επιφάνεια τις ζύμης με τις στραγγισμένες φρέσκες τριμμένες ντομάτες και απλώνετε από πάνω το σαλάμι και τις πιπεριές. Καλύπτετε με την τριμμένη φέτα. Πασπαλίζετε με ρίγανη και ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200β. μέχρι να πάρει χρώμα και η λαδένια είναι έτοιμη. Καλή όρεξη και απόλαυση!