Γλυκα
Εύκολη και δροσιστική καρυδόπιτα με πλούσια γεύση κρέμας και γλάσο σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε 6 αυγά 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα 2 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ. γαρύφαλο 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι θα χρειαστείτε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 3 κ.σ. κονιάκ Για […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε
6 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε
200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
30-50 γρ. μέλι
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
Αποσύρετε απο την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
Τέλος, ρίχνετε τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μεχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζετε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποιο πρέπει να βγει στεγνό).
Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνετε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
Σε ενα μπολ βάζετε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτετε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνετε πάνω απο την καρυδόπιτα.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνετε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα.
Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ενα ομογενοποιημένο μέιγμα.
Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνετε με αυτό το γλυκό.
Πηγή: foodmaniacs.gr