Συνταγή από mikrikouzina.blogspot.gr
Υλικά
2 κούπες άχνη ζάχαρη
½ κούπα νερό
½ κούπα λικέρ ούζου (αν σας φαίνεται πολύ το λικέρ, βάλετε ¾ κούπας νερό και ¼ κούπας λικέρ)
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
3 κούπες τριμμένα φουντούκια (όχι εντελώς σκόνη)
4 κουταλιές κακάο ή σκόνη σοκολάτα (αν δεν νηστεύετε)
Για το τύλιγμα:
ζάχαρη άχνη, ή κρυσταλλική, ή ό,τι νηστίσιμο σας αρέσει (τρούφα σοκολάτας κουβερτούρας, ξηροκάρπια)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Τυλίγουμε τα μπαλάκια σε άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική (ταιριάζει πολύ) ή ό,τι άλλο θέλετε.
Tip: Η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια, οπότε βρέχετε ελάχιστα τα χέρια σας με λίγο νεράκι καθε 4-5 τρουφάκια. Βγαίνουν πολλά με αυτή τη δόση. Υπολογίστε μια πιατέλα σαν αυτή που βλέπετε γεμάτη (εδώ στη φωτό δεν ήταν όλα).
Η αρχική συνταγή πρότεινε σκέτο νερό. Θα σας πρότεινα να μην τα κάνετε με σκέτο νερό γιατί είναι λίγο (έως πολύ) άνοστα, εκτός και τα φάνε παιδάκια ή άτομα που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.
Μπες στο mikrikouzina.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!