Συνταγές
Χοιρινές μπριζόλες με μήλα και φασκόμηλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χοιρινό με μήλο… Ο απόλυτος συνδυασμός… Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και σάλτσα κρεμμυδιών και μήλων και φασκόμηλου.
Υλικά συνταγής
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. φασκόμηλο τριμμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο [1 1/4 κιλό περίπου] πάχους 2,5 εκ.
- αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κόκκινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμιγνύετε σε μπολ, ανακατεύοντας καλά, το αλεύρι και όλα τα καρυκεύματα. [7 πρώτα υλικά της συνταγής]. Αλατίζετε ελαφρώς τις μπριζόλες και τις πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με τα 2/3 αρωματισμένο αλεύρι. [κρατείστε μια ποσότητα για το τέλος].
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να κάνουν κρούστα και ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι χωρίς να σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού και τις σοτάρετε για 3 λ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τις φέτες μήλου και τα σοτάρετε για 2 λ ανακατεύοντας. Ρίχνετε στο τηγάνι και το χυμό μήλου, τη μαύρη ζάχαρη και τα υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
- Βάζετε πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι με το σάλτσα μήλου κρεμμυδιού και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι σας και σιγοβράζετε για 5 λ ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες χωρίς να χάσουν τους χυμούς τους. [Αν οι μπριζόλες είναι πιο χονδρές προσθέστε στο τηγάνι λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κότας και σιγοβράστε ακόμα λίγο].
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.