Συνταγές
Βουτήματα ΠΤΙ-ΦΟΥΡ που λιώνουν στο στόμα, εύκολα και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η ονομασία Βουτήματα ΠΤΙ-ΦΟΥΡ προέρχεται από τη γαλλική λέξη petit four που σημαίνει μικρό φούρνισμα.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο γάλακτος, 300 γρ. αλεύρι, 300 γρ. κορν φλάουρ, 140 γρ. ζάχαρη άχνη, 2 αυγά, 2 βανίλιες, μαρμελάδα ή πραλίνα, 200 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
*αλεύρι για όλες τις χρήσεις και η ζύμη να είναι αφράτη μαλακή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ μέχρι να γίνει μία μπάλα.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου. Αν έχουμε κορνέ τα φτιάχνουμε με αυτό, αν όχι τότε φτιάχνουμε σχήμα με τα χέρια μας.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
Όταν κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα βουτάμε στην σοκολάτα και σε τρούφα, καρύδα.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία.