Συνταγές
Αυτή η συνταγή είναι πολύ τέλεια – πρασοκιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η sυνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜAΡΙ
600 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ, 1 κτγ. αλάτι, ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, ένα σφηνάκι ξύδι, νερό όσο πάρει.
Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά, ξαναζυμώνουμε μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες για να γίνει το φύλλο αέρινο.
Χωρίζω την ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγω φύλλα με νισεστέ, 5 φύλλα κάτω, 5 πάνω, ανάμεσα στα φύλλα βάζουμε ελαιόλαδο.
νισεστέ :Είναι άμυλο και δεν κολλάει ή ζύμη όταν ανοίγουν τα φύλλα. Αντί για αλεύρι επάνω στον πάγκο. Ανοίγουν ποιο εύκολα!!!
Γέμιση
500 γρ. κιμάς μοσχαράκι, 5 πράσα μόνο το άσπρο, 1 κρεμμύδι, αλατοπίπερο, σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα πράσα, χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε να σιγοβράσει 20-30 λεπτά να μείνει με το λάδι του, αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει, όταν βάλουμε την γέμιση στο ταψί τρίβω και γραβιέρα από πάνω.
Ψήσιμο 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Μία σούπερ τσαλακωτή τυρόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Φύλλο κρούστας
500 γρ. Φέτα πικάντικη
200 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
2 αυγά
100 ml. γάλα φρέσκο
3-4 κτσ. βιτάμ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Απλώνουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο, βουτυρώνουμε λίγο, πασπαλίζουμε σε όλο το φύλλο λίγο από τα τυριά και το σουρώνουμε με τα χέρια μας.
Το πιάνουμε και το βάζουμε έτσι όπως έχει γίνει, πλισέ, σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
Φτιάχνουμε όλα τα φύλλα μας με αυτό τον τρόπο και τα τοποθετούμε με την σειρά.
Στο τέλος ραντίζουμε με το βούτυρο που μας έχει μείνει, χτυπάμε τα αυγά και το γάλα και περιχύνουμε την τυρόπιτα μας, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”