Συνταγές
Νόμος μια πίτα την εβδομάδα! Πρασοκυμαδόπιτα με τραγανό χωριάτικο σπιτικό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γεμίση
Καθαρίζουμε 1 κιλό πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες όχι πολύ ψιλά ούτε πολύ χοντρά..σε ένα τηγάνι βάζουμε λαδάκι και τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο τα πράσα..
Μόλις μαλακώσουν τα πράσα προσθέτουμε 500γρ κιμά..τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, δάφνη, θυμάρι μπόυκοβο και λίγο νερό..
Τα αφήνουμε λίγο να βράσουν να πιουν το νεράκι και τα σβήνουμε.. μόλις σταθεί λίγο έξω απ’ την φωτιά το μείγμα προσθέτουμε και 2αβγά ανακατεύοντας πολύ καλά και 100-150 γρ τυρί πεκορινο τριμμένο
Για το ζυμάρι
βάζουμε σε ένα μπολ 700γρ αλεύρι κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και βάζουμε 3κσ λάδι, 2κσ ξύδι, 1κ.γ μπέικιν πάουντερ, αλάτι . ανακατεύουμε λίγο με το χέρι και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο πάρει για να μην κολλάει στα χέρια.
Μόλις ετοιμαστεί και το ζυμάρι και έχει κρυώσει και το μείγμα μας ανοίγουμε τα φύλλα μας.
Βάζουμε σε μεγάλο ταψί του φούρνου 7 κάτω και 5 φύλλα πάνω λαδώνοντας τα, κάθε ένα, κάθε φορά, τοποθετώ την γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα, χαράζουμε την πίτα
ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.. μόλις ροδίσουν καλά τα φύλλα την βγάζουμε…
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.