Πιτες
Σε αυτή την εκδοχή Πρασοκιμαδόπιτα δεν έχεις φάει –
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη ζουμερή Πρασοκιμαδόπιτα με μια κάπως διαφορετική συνταγή
Έως τώρα την έφτιαχνα με τον κιμά. Τώρα θα την φτιάξω και με τα υπόλοιπα υλικά.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο ίδιο τηγάνι, αδειάζουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε με κανέλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε έως ότου να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τα πράσα. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί 35Χ42 εκατοστά και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας. Αδειάζουμε την γέμιση στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε εναλλάξ τα υπόλοιπα φύλλα γυρίζοντάς τα προς το κάτω μέρος, λαδώνοντας και πασπαλίζοντας με το μίγμα ξυδιού. Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου την πιο νόστιμη συνταγή για “Πρασοκιμαδόπιτα “
-500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)
-150 γρ. λιωμένο βούτυρο
για τη γέμιση
-3 πράσα ψιλοκομμένα
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
-2 πρέζες αλάτι
-1/4 κτγ. κανέλα
-μοσχοκάρυδο
-πιπέρι
για το πασπάλισμα των φύλλων
-150 γρ. νερό
-1/2 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. λευκό ξίδι
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα πράσα και το κρεμμύδι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Αδειάζουμε στο τηγάνι την φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε κατόπιν με το μίγμα ξυδιού και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 5 φύλλα.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για σχεδόν 1 ώρα.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι, και καλή σου απόλαυση..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL