Συνταγές
Μπουκίτσες με γιαούρτι, μύρτιλα και μαύρη σοκολάτα – Το υγιεινό σνακ που έγινε viral
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κατάλληλο για διαβητικούς αλλά και για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και όχι μόνον.
Τη διαφορά στη γεύση την κάνουν φυσικά τα μύρτιλα. Είναι ζουμερά, γλυκόξινα και έχουν λίγες θερμίδες.
Επίσης, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνης C και Κ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.
Η εκτέλεση είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
2 φλιτζάνια μύρτιλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια πιατέλα που να μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη.
– Σε ένα μπολ βάζουμε τα μύρτιλα, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά.
– Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε γενναίες κουταλιές από το μείγμα και τις μεταφέρουμε στην πιατέλα.
– Βάζουμε τα clusters στην κατάψυξη για 20 περίπου λεπτά.
– Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρι και μόλις τα clusters έχουν παγώσει καλά, τα βουτάμε ένα ένα στη σοκολάτα.
– Τα βάζουμε πίσω στην πιατέλα και αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα
Σημειώσεις
– Έκανα τη μισή δόση, γιατί δεν βρήκα αλλά μύρτιλα
– Έβαλα γιαούρτι στραγγιστό 10%
– Τα άφησα στην κατάψυξη 45′ αντί για 20′ που λέει η συνταγή
– Τα διατηρούμε στο ψυγείο
– Επειδή μου αρέσουν παγωμένα τα τύλιξα ένα – ένα σε μεμβράνη τροφίμων και τα έβαλα στην κατάψυξη .
– Ένα τα βάλετε στην κατάψυξη βγάλτε τα 5′ πριν τα καταναλώσετε να μαλακώσουν λίγο.
– Τα έφτιαξα χθες βράδυ οπότε κάποιες φωτό είναι απο χθες βράδυ και κάποιες από σήμερα το πρωί
Συνταγή από mother’s blog
Η εκτέλεση είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.