Συνταγές
Γιάμι γιάμι… μαμαδίστικο μοσχαράκι λεμονάτο με ρυζάκι σπυρωτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Υλικά
2 κιλά μοσχαράκι, (μπούτι, ελιά ή κιλότο), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια, (τριμμένα στον τρίφτη)
3 σκελίδες σκόρδο, (λιωμένες στην πρέσα)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι, (κατά βούληση)
2 κτγ. corn flour
Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχαράκι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να “αποβάλει” τα υγρά του. Εν συνεχεία το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε να “μείνει” για λίγα λεπτά.
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να ζεσταθεί.
Έπειτα προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Εφόσον ολοκληρωθεί το σοτάρισμα του κρέατος, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζεστό νεράκι για να “σκεπάσουμε” το κρέας.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας ελέγχοντας για νερό κατά διαστήματα.
Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά διαλύουμε το corn flour στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε με ρυζάκι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σημείωση: Μπορούμε αν θέλουμε να το σερβίρουμε και με πατάτες τηγανιτές ή και με τα δύο.
Όσον αφορά το ρυζάκι χρησιμοποίησα νυχάκι.
Η συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.