Συνταγές
Μελιτζανόπιτα με φέτα – για να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες πίτες και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση
3/4 φλ. ελαιόλαδο
6 φλάσκες μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τραχανάς
400 γρ. φέτα
2 αυγά
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό και ρόκα
Πιπέρι, (φρεσκοτριμμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε καρέ και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνι.
Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά, να πιεί τα υγρά του.
Προσθέτουμε 1/4 από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στίψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
Ανακατεύουμε το μείγμα και σωτάρουμε για 5-6 λεπτά να μελώσουν οι μελιτζάνες.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε τη γέμιση σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, να πιεί τα υγρά της.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ρόκα.
Αφήνουμε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά να πιεί τελείως τα υγρά της.
Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά, χτυπημένα.
Ζύμη
600 γρ. αλεύρι, 350 ml. νερό, 10 γρ. μπείκιν
60 ml. ελαιόλαδο, 20 γρ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, κάνω μπάλες, ανοίγω φύλλο, απλώνω μαλακή μαργαρίνη, τυλίγω σε πούρο και μετά σε σαλιγκάρι και το βάζουμε σε σακουλάκι στο ψυγείο .
Την άλλη μέρα λαδώνουμε ένα ταψί, ανοίγουμε το ένα σαλιγκάρι σε φύλλο όσο είναι το ταψί, βάζουμε την γέμιση, ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε λαδώνουμε και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.