Συνταγές
Μαρμελάδα πορτοκάλι – είναι η καλύτερη γιατί πήζει πιο γρήγορα και έτσι μένει ανοιχτόχρωμη δεν σκουραίνει και είναι πιο αρωματική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χριστινα Ταλιαδουρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα πορτοκαλια και τα σκουπιζω με χαρτι κουζινας. Παιρνουμε το ξυσμα τους με το τριφτη. Μετα τα κοβω στα τεσσερα και αφαιρουμε με ψαλιδι κουζινας τα κουκουτσια με τις ινες. Τα ξανακοβουμε πιο μικρα κομματακια και τα πολτοποιω στο μουλτι.
Μαζι στο μουλτι βαζουμε και δυο μηλα πρασινα γιατι εχουν πηκτινη. Μετραω με μια μεγαλη κουπα τον πολτο. Οσες κουπες ειναι ο πολτος τοσες κουπες ζαχαρη βαζουμε , συν μια κουπα παραπανω. Εμενα ζυγισμενα ηταν ο πολτος δυομιση κιλα.
Εριξα τον πολτο με τη ζαχαρη σε βαθια κατσαρολα και ανακατεψα να παει η ζαχαρη παντου. Την σκεπαζουμε με το καπακι και την εβαλα στο ψυγειο ολο το βραδυ. Την αλλη μερα την εβαλα στη φωτια. Εριξα μεσα και 3 κ. σουπας απο το ξυσμα τους.
Χαμηλωσουμε τη φωτια γιατι φουσκωνει. Ξαφριζουμε απο τα πλαινα. Πρεπει να εισαι συνεχεια απο πανω και να ανακατευεις με ξυλινη κουταλα. Εμενα εδεσε σε 40 λεπτα. Εκανα το τεστ με το πιατακι στην καταψυξη, να αφηνει κενη γραμμη η μαρμελαδα.
Προς το τελος του βρασμου , εριξα το χυμο ενος λεμονιου και 2 βανιλιες και εβρασα αλλα πεντε λεπτα. Ταυτοχρονα ειχα βαλει στο φουρνο τα βαζακια με τα καπακια τους να αποστειρωθουν, σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια στους 80 βαθμους για δεκα λεπτα ( προσοχη μην σπασουν). Επειτα με βαθια κουταλα ριχνουμε την καυτη μαρμελαδα (φορωντας γαντια κουζινας) στα καυτα βαζα.
Κουμπωνουμε καλα και τα αναποδογυριζω. Τα αφηνω ετσι ως την επομενη μερα.
Το ξυσμα το εβαλα σε δοσεις σε αλουμινοχαρτα και μετα μεσα σε σακκουλακι και ετσι το διατηρω στην καταψυξη. Εχω οποτε θελω για τα γλυκα. Τιποτα δεν παει χαμενο. Εγινε πεντανοστιμη και πολυ αρωματικη, με εντονη τη γευση φρουτου. Μοσχοβολισε ολο το σπιτι
Η Συνταγή είναι από Χριστινα Ταλιαδουρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.