Γλυκα
Τέλειο πολύ πετυχημένο κέικ με Μερέντα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Φαρίνα
2 κουτ. σούπας Μερέντα
1½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη
2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
4-5 αυγά –
200 γρ γιαούρτι
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε το γιαούρτι και τη Φαρίνα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά.
Παίρνετε 7 κουταλιές της σούπας ζύμης, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας Μερέντα και ανακατεύετε καλά. Στη φόρμα του κέικ στρώνετε τη μισή ζύμη, συνεχίζετε με το μίγμα του κακάο και τελειώνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
Με ένα πηρούνι ανακατεύετε ελαφρά για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά».
**Βάζετε το μίγμα του κέικ στην φόρμα που έχουμε βουτυρώση και αλευρώση
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 1 ώρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στην φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πανεύκολα και Γρήγορα τρουφάκια με μερέντα έτοιμα σε μόλις 3 βήματα
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
250 ml κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέτετε στη σαντιγί, την πραλίνα φουντουκιού, το κονιάκ και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα, έτσι ώστε η ζύμη να πλάθεται ευκολότερα.
Μετά από μία ώρα, πλάθετε τα τρουφάκια στο μέγεθος που θέλετε και τα βουτάτε στην τρούφα.