Συνταγές
Εύκολα.. νόστιμα.. αφρατα.. σπιτικά κρουασάν με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Panagiota Arsoniadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για περίπου 24 κομμάτια
1 μαγιά φρέσκια 50γρ
200 γρ ΚΡΥΟ γάλα
100 γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ ζάχαρη
1 αυγό
Αλεύρι όσο πάρει για ν γίνει μια πολύ μαλακή ζυμη ( περίπου 600 -700 γρ είναι πάντα ανάλογα ποσο σκληρό είναι το αλεύρι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε την μαγιά στο μισό γάλα.. μετα προσθέτουμε το υπόλοιπο γαλα κ ολα τα υλικά πλην το αλεύρι κ χτυπάμε στο μίξερ..
συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι όσο γίνεται ν χρησιμοποιηθεί το μίξερ κ μετα ζυμώνουμε το υπόλοιπο μέχρι ή ζύμη μας ν γίνει μαλακή σα δέρμα μωρού.
Ανοίγουμε φύλλο κ το χωρίζουμε σαν πιτσα
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε 30 λεπτά ν φουσκώνουν..αλείφουμε με αυγό κ ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά..
Η Συνταγή είναι από Panagiota Arsoniadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Γλυκά κρουασανάκια
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
10 γρ. μαγιά ξηρή
μαρμελάδα
Εκτέλεση
Αδειάστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίξτε ξηρή μαγιά στο αλεύρι και ανακατέψτε.
Τρίψτε το βούτυρο απευθείας στο μπολ με το αλεύρι μέχρι να ενωθούν. Ανακατέψτε τα αυγά με ζάχαρη και προσθέστε τα στο αλεύρι.
Ζυμώνετε τα υλικά και κάνετε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνετε σκεπασμένη να φουσκώσει.
Παίρνετε κομμάτια ζύμης. Τα ανοίγετε φυλλαράκια μεγέθους πιάτου. Τα χωρίζετε σε οκτώ μέρη και βάζετε μία κουταλίτσα μαρμελάδα σε κάθε κομμάτι και τυλίγετε.
Αν θέλετε αλείφετε με κρόκο αυγού. Ψήστε σε 180 μοίρες για 15-20 λεπτά.